Ett mycket bra recept från en av våra medlemmar!
125 g kikärter, blötlagda
saften av en halv citron
2 msk färsk hackad koriander
2 msk färsk hackad persilja
2 klyftor vitlök, krossade
1 tsk spiskumminfrön
1 tsk korianderfrön
1 msk sesamfrön
2 tsk shoyu (sojasås)
salt och peppar
solrosfröolja

Rensa och blötlägg kikärterna över natten (10-12) timmar. Låt dem rinna av väl, skölj noga och låt rinna av igen. Mal kikärterna till en pasta i en matberedare eller kvarn. Tillsätt citronsaften, färsk koriander, persilja och vitlök. Rosta kryddorna lätt i en stekpanna, krossa dem i mortel och tillsätt dem i kikärtsblandningen. Blanda alla ingredienserna i mixer eller matberedare. Krydda väl och forma blandningen till 12 valnötsstora bollar. Stek ungefär 4 bollar i taget. Vänd dem hela tiden tills de är gyllenbruna. Låt dem rinna av på hushållspapper och håll dem varma.

Maria Dahlquist
2000-08-13