Falafel med vitlöks yoghurt och bulgur

Serverar: 1 portioner

321 kalorier per portion.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 dl kokta kikärter
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 krm salt
  • 1 msk hackad persilja
  • 1 krm sambal oelek
  • 1 tsk maizena
  • 1 tsk rapsolja
  • Vitlöksyoghurt
  • 2 msk mager kesella
  • 2 msk mild lättyoghurt
  • En halv pressad vitlöksklyfta
  • Salt
  • Peppar
  • Tillbehör
  • 1 dl kokt bulgur
  • 1 morot
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken. Mixa kikärterna i en matberedare. Tillsätt och mixa lök, spiskummin, salt och persilja, sambal oelek och maizena. Forma till ovala bullar. Stek dem på svag värme i olja i en stekpanna ca 2 minuter på var sida. Vitlöksyoghurt: Blanda alla ingredienser.
    2. Koka bulguren enligt anvisning på förpackningen. Skala moroten och hyvla den med en osthyvel och skär dem i lite mindre bitar. Blanda moroten i bulguren.
    3. Servera falafeln med bulgur, vitlökssåsen och en god sallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben