Falsk porterstek

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 2 timmar

Detta recept ger en mildare smak till både kött och sås.

Ingredienser

  • 1-1½ kg innanlår eller fransyska
  • 1 flaska ljust öl
  • 1 dl apelsinjuice
  • ¾ dl riktig soja
  • 2 st skivade morötter
  • 7-8 enbär
  • 7-8 vitpepparkorn
  • 2 tsk timjan
  • 2 skivade gula lökar
  • 3 st köttbuljongtärningar
  • Sås
  • 7 dl kokspad från steken
  • 4 msk vetemjöl
  • 1½ dl grädde
  • Instruktioner

    1. Koka upp öl, juice, soja, buljongtärningar, kryddor samt skivad lök och morötter i en gryta som köttet ligger trångt i och där kokspadet åtminstone når halvvägs upp på köttet.
    2. Torka av köttet och lägger ner det i grytan.
    3. Koka sedan köttet i spadet i 30 minuter under lock. Vänd köttet och stick ned en kötttermometer mitt i köttet och låt det koka till kötttermometern visar 75 grader.
    4. Låt köttet ligga kvar i spadet 15-20 minuter. Vira in köttet i folie, om du vill att det skall vara lite varmt vid servering.
    5. Sila av spadet och mät det. Späd med vatten till 7 dl.
    6. Vispa ut mjölet i hälften av grädden till en slät smet.
    7. Häll det avsilade spadet, mjölredningen och grädden i en kastrull och koka upp under omrörning och låt puttra i några minuter.
    8. Servera köttet i tunna skivor med såsen, pressad potatis och dina favoritgrönsaker.

    Liknande recept

    4.8
    2 h
    8
    15
    4
    50 min
    4-6
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben