Falukorv med banan

Serverar: 4 portioner

Lite Indisk inspirerad kanske... men god va den.

Ingredienser

  • 500 g falukorv
  • 2 gula lökar
  • 1 purjolök
  • 1 röd paprika
  • 1 banan
  • Smör
  • Till såsen
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 syrligt äpple
  • 1 msk curry
  • 4 dl vatten
  • 1 ½ msk konc. kycklingfond
  • 1 dl grädde
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Strimla korv, skalad gul lök, purjolök och paprika. Bryn korvstrimlor och hälften av den gula löken i en gryta. Sänk värmen och tillsätt strimlad purjolök oc paprika. Smörfräs resten av den gula löken separat i en kastrull. Tillsätt äpple i bitar och curry. Låt allt fräsa någon minut. Pudra över vetemjöl och späd med varmt vatten. Tillsätt den koncentrerade kycklingfonden och låt såsen koka upp och sjuda minst 5 minuter. Smaka av såsen med grädde, salt och peppar. Sila sedan såsen direkt ner i grytan med korven. Blanda ner skivad banan och låt allt bli genomvarmt.
    2. Servera med kokt ris och lite sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Nallepuh13 25 november 2008

    Jättegott!! Billig och jättegod rätt!! så gott med banan och currysmaken. Jag kommer att göra den här rätten många gånger

    catlover 22 juni 2009

    Hej. Här kommer som utlovats en kommentar. "Jättemumsigt" blir flera gånger jag kommer att mumsa i mig Falukorv med banan. Kerstin/Catlover

    Rolleti 4 maj 2010

    Mycket gott!!! ( vi var lite osäkra på hur det skulle smaka). Jag har finjusterat receptet lite, använde matlagningsgrädde och fick ett lättare alternativ. Lät bli att sila bort äpple/lökbitarna, det smakade gott i grytan. Dubblade även mängden curry. Denna maträtt kommer att återkomma på menyn.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben