Falukorvgryta med sting

Serverar: 4-6 portioner

Bästa korvstroganoffen

Ingredienser

  • 400 g falukorv
  • 1 pkt grillkabanoss el. annan stark korv
  • 140 g bacontärningar
  • 1 purjolök
  • 1 äpple (grönt)
  • 2 ½ dl créme fraiche
  • 400 g krossade tomater
  • Vatten
  • ½ tsk kajennpeppar
  • ½ tsk salt
  • Vitpeppar
  • 1 msk farinsocker
  • Instruktioner

    Strimla och stek korv, purjolök och bacon. Häll över i en gryta med créme fraiche, krossade tomater och kryddor. Tillsätt farinsocker. Späd med vatten till önskad konsistens. Koka under lock på svag värme ca 15 min. dekorera med skivor av äpple. Servera med smörfrästa vitkålsstrimlor och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben