Faluwok

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

En asiatisk wok med svensk touche. Hoisinsås är en universalkrydda som sätter karaktär på rätten.

Ingredienser

  • 400 g Scan falukorv av Rapsgris
  • 2 st röda paprikor
  • 2 st morötter
  • 1 st purjolök
  • 1 tsk rapsolja
  • 1 tsk potatismjöl
  • Salt och peppar
  • Sås
  • 2 msk hoisinsås
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • ½ färsk chilifrukt
  • Salt och peppar
  • Instruktioner

    1. Ta bort skinnet och strimla korven. Ansa grönsakerna och skär dem i strimlor. Woka korven med såsen i en stek- eller wokpanna ca 1 min. Lägg över i en gryta. Woka grönsakerna och lägg ner dem i grytan. Låt koka upp och red av med potatismjöl utrört i vatten. Smaka av med salt och peppar.
    2. Servera med ris och cashewnötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Populäraste maten
    Vad vi äter mest i Sverige? Inget snack, falukorven leder år efter år....

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben