Läcker faluwok

Serverar: 4 portioner

Vår älskade falukorv kan tillagas på många olika vis. Ett modernt falurecept får du här - det lagas i woken med en massa grönsaker.

Ingredienser

  • 400 - 500 g falukorv
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • 2 stjälkar selleri
  • 1 rödlök
  • 200 g sockerärter (en förpackning)
  • Ca 400 g minimajs (en burk)
  • 100 g sojaböngroddar
  • 250 g nudlar
  • Till woken
  • 1 msk rapsolja
  • Sås
  • 2 dl tomatjuice
  • 2 msk soja
  • 1 msk flytande honung
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Ta av skinnet och skär falukorven i strimlor. Skala, skölj och skär morötter och palsternacka i tändstickssmala strimlor. Ansa, skölj och skiva sellerin. Skala och skär löken i små klyftor. Blanda ingredienserna till såsen.
    2. Tina sockerärterna något och häll av vätskan från minimajsen. Skölj böngroddarna och låt dem rinna av.
    3. Hetta upp oljan i en djup stekpanna eller en wok. Fräs morot, palsternacka, selleri och lök i några minuter. Lägg åt sidan och stek korven.
    4. Tillsätt ev lite mer olja och fräs sockerärter, minimajs och groddar. Koka nudlarna enligt förpackningens anvisning och blanda ner dem i pannan. Blanda alltsammans, häll över såsen och värm upp. Klipp gärna en färsk örtkrydda, t.ex. oregano över. Servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben