Vad vi äter mest i Sverige? Inget snack, falukorven leder år efter år. Spana in Sveriges Mat-10-i-topp!!
Så här ser resten av listan ut!
2. Köttfärssås
3. Pizza
4. Fiskpinnar
5. Pannfärdig biff
6. Djupfryst färdigmat
7. Färdiga köttbullar
8. Snabbsoppor
9. Kycklingrätter

Faluwok
400-500 g falukorv, i tunna strimlor
olja till stekning
2 morötter, i tunna stavar
1 palsternacka, i tunna strimlor
1 röd eller gul lök, i smala klyftor
1 burk, 340 g, majskorn

Woksås:
2 dl tomatjuice
2 msk soja
1 msk honung
salt och peppar

Förbered korv och grönsaker. Blanda såsen. Hetta upp olja i en wok eller stor stekpanna. Fräs morot, palsternacka och lök några minuter. Stek korven. Tillsätt ev lite mer olja och majsen. Blanda, häll över såsen och hetta upp. Servera genast med ris och gärna någon färsk örtkrydda.

Maria Dahlquist
2001-03-18