Enklast tänkbara tillagning och resultatet blir verkligt gott. Dessutom vackert i färg med svarta oliver och alla grönsaker.
Ingredienser
4 frysta kycklingklubbor
2 msk olivolja, ca, som avslutning
1 zucchini, ca 200 g
2 röd lökar, i klyftor
2 röd paprika, i bitar
3 morötter, i bitar
4 potatisar medelstora kan uteslutas
15 svarta oliver, ca
8 vitlöksklyftor, skalade
2 tsk flingsalt, knappt
Svartpeppar från kvarn
1 msk torkad timjan
2 tsk rosmarin, torkade
3 dl vitt vin, torrt, ca
2 msk olivolja, ca, som avslutning
Hej, har idag haft Fannys örtkyckling. Gott, men nästa gång blir det inget vin i för barnen är inte så förtjusta i det då. Men smart att ha allt i ett. Himla smidigt. Brukar göra ugnsrostade grönsaker när vi grillar och det är en klar 5. Föredrar fileér... Kommer att göra detta fler gånger. Receptet fins i kokboken "Under valnötsträdet" av Anna och Fanny Bergenström.