Fannys örtkyckling allt-i-ett GI

Serverar: 4 portioner

Enklast tänkbara tillagning och resultatet blir verkligt gott. Dessutom vackert i färg med svarta oliver och alla grönsaker.

Ingredienser

  • 4 frysta kycklingklubbor
  • 2 msk olivolja, ca, som avslutning
  • 1 zucchini, ca 200 g
  • 2 röd lökar, i klyftor
  • 2 röd paprika, i bitar
  • 3 morötter, i bitar
  • 4 potatisar medelstora kan uteslutas
  • 15 svarta oliver, ca
  • 8 vitlöksklyftor, skalade
  • 2 tsk flingsalt, knappt
  • Svartpeppar från kvarn
  • 1 msk torkad timjan
  • 2 tsk rosmarin, torkade
  • 3 dl vitt vin, torrt, ca
  • 2 msk olivolja, ca, som avslutning
  • Instruktioner

    1. Ta fram en stor ugnslångpanna och smörj den lätt med olivolja. Lägg i frysta (otinade) kycklingklubbor och alla grönsakerna i stora bitar. Morötterna kan skäras i långa bitar, zucchini och paprika likaså. Rödlöken skärs i klyftor. Om du vill ha potatis med (gott!)så skala den och skär i båtar på längden.
    2. Strö över oliverna och hela vitlöksklyftor. Smula över salt och peppra rätt rejält. Strö över torkad timjan och rosmarin. Häll på vinet och avsluta genom att ringla över lite olja.
    3. Sätt in i 200 grader 50–60 minuter. Sänk eventuellt värmen mot slutet.
    4. Garnera med kryddkvistar. Servera med grönsallad med smulad chèvre och rostade pinjenötter.

    Liknande recept

    4.3
    5 min
    1-2
    7

    Kommentarer (1)

    marielotta 16 augusti 2009

    Hej, har idag haft Fannys örtkyckling. Gott, men nästa gång blir det inget vin i för barnen är inte så förtjusta i det då. Men smart att ha allt i ett. Himla smidigt. Brukar göra ugnsrostade grönsaker när vi grillar och det är en klar 5. Föredrar fileér... Kommer att göra detta fler gånger. Receptet fins i kokboken "Under valnötsträdet" av Anna och Fanny Bergenström.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben