Annas örtkyckling

Serverar: 5 portioner

Kyckling i ugnen med goda tillbehör...allt på en gång.

Ingredienser

  • 5 st kycklingklubbor, stora frysta
  • 2 msk olivolja till långpannan
  • 200 g zucchini, i bitar
  • 2 st rödlökar i klyftor, medelstora
  • 2 st röda paprikor, i bitar
  • 2 st medelstora morötter, i bitar kan uteslutas
  • 4 st medelstora potatisar
  • 15 st svarta oliver
  • 8 st vitlöksklyftor, skalade
  • 2 tsk flingsalt
  • Svartpeppar ur kvarn
  • 1 msk timjan, torkad
  • 2 tsk rosmarin, torkad
  • 3 dl torrt vitt vin
  • 2 msk olivolja
  • Rosmarin eller timjan, späda kvistar
  • Instruktioner

    1. Ugn 200 grader Ta fram en stor ugnslångpanna och smörj den lätt med olivolja. Lägg i frysta (obs! otinade) kycklingklubbor och alla grönsakerna i stora bitar. Morötterna kan skäras i långa bitar, squash och paprika likaså.
    2. Rödlöken skärs i klyftor. Om du vill ha potatis med så skala den och skär i båtar på längden. Strö över oliverna och hela vitlöksklyftor. Smula över.
    3. Salta och peppra rätt rejält. Strö över torkad timjan och rosmarin. Häll på vinet och avsluta genom att ringla över lite olja.
    4. I ugnen i 1-1½ tim. Tills allt känns genomstekt.
    5. Sänk eventuellt värmen mot slutet. Garnera med kryddkvistar. Servera med grönsallad med smulad chèvre och rostade pinjenötter

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    bodilla 7 september 2008

    Det här var verkligen jättegott!! Så enkelt men ändå så gott. Verkligen en trevlig rätt, saftig var den också!

    marielotta 21 september 2009

    Hej, brukar göra ugnsrostade grönsaker, och det är ganska likt detta. Det var smidigt att laga med kycklingen med i ugnen. Barnen uppskattade inte att jag hade vin i, och jag kommer inte att göra såhär fler gånger. Jag gör kycklingen för sig och grönsakerna för sig och med en god sås till.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben