Gnocchi med örtkyckling och rostad tomat

Serverar: 4 portioner

Italienska favoriten gnocchi ihop med "puled meat": Riven kyckling. 507 kalorier per portion 22 g fett 35 g protein 41 g kolhydrater

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer, ca 500g
  • 2 ½ dl vatten
  • 1½ dl créme fraiche
  • ½ kruka timjan
  • 1 kruka persilja
  • ½ hönsbuljongtärning
  • 2 krm malen svartpeppar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk + 1 tsk olivolja
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 krm flingsalt
  • 1 paket gnocchi di patate, 500g
  • 1 påse rucola, 80g
  • 1 citron
  • 2 krm salt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Lägg kycklingsfiléerna i en ugnssäker form, häll över vatten och créme fraiche. Plocka och hacka timjan och hälften av persiljan, strö det över kycklingen. Smula över buljongtärningen, peppra. Skalaoch krossa vitlöken och lägg i formen. Ringla över 2 msk olja.
    3. Skölj och halvera tomaterna, lägg i en egen ugnssäker form. Salta och ringla över 1 tsk olivolja. Baka kyckling och tomat mitt i ugnen 25 minuter. Låt kycklingen svalna något, riv den i bitar med händerna. Spara såsen.
    4. Koka gnocchin enligt anvisning på förpackningen. Blanda gnocchi, kyckling och sås i en stekpanna. Tillsätt resten av persiljan och låt såsen koka in i gnocchin 2 minuter. Servera med ugnsrostade toamter och rucola.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben