Apelsin- och örtkyckling med rispilaff och limesås

Serverar: 4 portioner

Fräsch och saftig kyckling som serveras med ett färgstarkt ris med goda smaker som passar utmärkt till kycklingen.

Ingredienser

  • 600 g kycklingfilé
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk honung
  • Skal och saft från 1 apelsin
  • 1 msk oregano
  • 1 msk basilika
  • 1½ tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • Limesås
  • 1 lime
  • 2 dl créme fraiche
  • 1 tsk honung
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Rispilaff
  • 4 portioner ris
  • 2 tsk gurkmeja
  • 1 granatäpple
  • ½ rödlök, finhackad
  • 2 msk persilja, finhackad
  • ½ dl russin
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader.
    2. Blanda olja, honung, apelsinsaft, -skal och de torkade örterna i en bunke. Smaka av med salt och svartpeppar. Lägg kycklingen i marinaden och låt kycklingen vila lite i denna. Ta upp kycklingen, lägg den i en ugnsform och låt stå i ugnen tills innertemperaturen är 68 grader, det tar ca 30 minuter.
    3. Limesås: Tvätta limefrukten ordentligt. Riv skalet på ett fint rivjärn. Halvera frukten och pressa ur saften i en skål. Tillsätt créme fraiche och honung. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt så länge.
    4. Rispilaff: Koka riset enligt anvisning på förpackningen och blanda i gurkmeja. Skär skåror i skalet på granatäpplet. Kräng frukten ut och in och pilla loss kärnorna i en skål med vatten så flyter hinnorna, som man inte äter, upp till ytan. Häll av vattnet.
    5. När riset är klart. Vänd ner den finhackade löken, granatäppelkärnorna, finhackad persilja och russinen. Smaka av med salt och svartpeppar.
    6. Servera kycklingen med rispilaff och limesås.
    7. Vanligt kokt ris blir också gott till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben