Tomat- och örtkyckling, allt i ett

Serverar: 4 portioner

I den här allt-i-ett-rätten sjuds kycklinglår och potatis med örter, oliver, tomat och vitt vin.

Ingredienser

  • 2 msk olivolja
  • 12 kycklinglår
  • 8 halverade färskpotatisar
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 tsk finhackad färsk rosmarin
  • 1 tsk torkad oregano
  • 3 msk svarta oliver, urkärnade och hackade
  • 1 burk krossade tomater, 400 g
  • 3 msk vitt vin
  • Saften av ½ citron
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Hetta upp oljan i en stekpanna på hög värme och bryn kycklinglåren runtom 4-5 minuter tills de är gyllene. Lägg kycklinglåren tätt i en ugnsfast form.
    2. Lägg potatisarna i stekpannan och bryn dem 8-10 minuter, vänd dem hela tiden, tills de är gyllene. Lägg över potatisen till kycklinglåren.
    3. Tillsätt vitlök, rosmarin, oregano, oliver, tomater, vin och citronsaft till kycklingen och potatisen i formen och blanda ingredienserna. Sätt in i ugnen cirka 40 minuter tills kycklingen är genomstekt och potatisen mjuk. Servera genast direkt ur formen tillsammans med en grekisk sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben