Provensalsk örtkyckling

Serverar: 2 portioner

Rotfrukterna ger mycket smak åt den här kycklinggrytan

Ingredienser

  • 200 g kycklingfilé
  • ½ tsk torkad oregano
  • ½ tsk torkad timjan
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • ½ krm nymalen svartpeppar
  • ½ gul lök
  • 200 g kantareller eller champinjoner
  • 100 g rotselleri
  • 1 morot ( 100 g )
  • 2 dl krossade tomater
  • 1/4 hönsbuljong
  • 1 dl vatten
  • 1 lagerblad
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingfilén i bitar. Lägg dem i en plastpåse tillsammans med oregano, timjan och hälften av olivoljan. Marinera kycklingen i 30 minuter. Häll i resten av olivoljan i en stekpanna. Bryn kycklingen så den får färg. Salta och peppra.
    2. Hacka löken fint, ansa och skär svampen i bitar och låt den fräsa med kycklingen några minuter.
    3. Skala rotfrukterna och skär dem i tärningar. Tillsätt dem tillsammans med tomater, buljongstärning, vatten och lagerblad. Låt koka ca 10 minuter. ( koka inte rotfrukterna för länge utan låt dem få behålla sin spänst ). Koka ris och broccoli och servera det till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben