Provensalsk kycklinggryta

Serverar: 2 portioner

God kycklinggryta

Ingredienser

  • 200 g kycklingfilé
  • 1 msk rapsolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk torkad timjan
  • 150 g champinjoner
  • ½ gul lök
  • 1 tsk rapsolja
  • 1 morot
  • 100 g rotselleri
  • 2 dl krossade tomater
  • ½ hönsbuljongtärning
  • 1½ dl vatten eller matlagningsvin
  • Instruktioner

    Skär kycklingen i bitar. Bryn dem i olja i en stekpanna. Krydda med salt, peppar och timjan. Skär svampen i bitar och hacka löken. Fräs grönsakerna mjuka i olja. Tärna morot och selleri. Rör ner dem i pannan och tillsätt tomater, buljong, kyckling och vatten eller vin. Koka ca 10 minuter. Servera med ris och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    evahellstrom 27 april 2008

    Jättegott! Vi vuxna tyckte dock att den var ett strå vassare än barnen (två femåringar).

    evahellstrom 27 april 2008

    Glömde skriva att den var väldigt lätt att göra, och att en klick turkisk yoghur eller tsatsiki till gjorde susen!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben