Provensalsk paj

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme

En härlig paj smaksatt med provesalska kryddor

Ingredienser

  • Pajdegen
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 75 g margarin
  • Ca 0,75 dl vatten
  • Fyllning
  • 500 g lammfärs (köttfärs)
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • Ca 200 g svamp (gärna karljohan men champinjoner går bra)
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk mjukost soltorkade tomater (kan uteslutas)
  • 1,5 tsk salt
  • 0,5 tsk krossad svartpeppar
  • 2-3 msk provensalska kryddor (frysta)
  • 75 g fetaost
  • 8 körsbärstomater
  • 2 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Pajdegen: Blanda vetemjöl, bakpulver och margarin - kör i matberedaren. Tillsätt vatten tills pajdegen blir lagom mjuk. Kavla ut - lyft pajdegen till smord pajform (går så bra). Tryck ner i formen och skär av kanten med en kniv mot pajformen.
    2. Fyllningen: Skala och hacka löken.Dela svampen i lagom stora bitar.Stek först löken och svampen. Sedan steker du lammfärsen. Rör ner lök och svamp i färsen och krydda. Tillsätt crème fraiche och mjukosten (kan uteslutas).
    3. Töm fyllningen i pajskalet (ingen förgräddning). Dela körsbärstomaterna på mitten och fetaosten i mindre bitar och garnera pajen. Riv över ost. Grädda i 225 grader ca 20 minuter.
    4. Servera en härlig sallad till och något gott bröd.

    Liknande recept

    4.5
    1 h
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben