Farfars portvinsglögg

Med doft och smak av advent.... En mustig glögg som är vår favorit.

Ingredienser

  • 1 flaska rödvin (75 cl)
  • 1 liten flaska rött portvin (37 cl)
  • 1 msk kardemummakärnor
  • 1 st kanelstång
  • 8 hela kryddnejlikor
  • 1 1/2 dl farinsocker
  • Russin
  • Mandel
  • Instruktioner

    1. Blanda allt utom russin och mandel i en rostfri kastrull. Låt stå i minst 3-4 timmar eller över en natt. Då hinner kryddornas smak blomma ut ordentligt.
    2. Hetta upp glöggen till kokpunkten, men låt den inte koka i egentlig mening.
    3. Sila glöggen och servera den varm med russin och skållad mandel.

    Liknande recept

    5
    45 min
    20
    1
    30 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben