Farfars yoghurtpasta

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Passar med köttbullar eller stekta kotletter samt till grillat kött.

Ingredienser

  • 500 - 600 g pasta
  • 3-6 msk smör
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 4-6 dl yoghurt naturell (ej koncentrerad)
  • Svartpeppar, nymalen
  • Instruktioner

    1. Koka pastan så den blir "al dente". Häll över pastan i durkslag. Stäng av plattan och använd eftervärmen på den till att värma ca 3/4 dl vatten med smöret i pastakastrullen och lägg i buljongtärningen, rör om så det inte bränner fast.
    2. När detta har smält ordentligt till en koncentrerad buljong så lägger man tillbaka pastan i kastrullen med buljong- & smörblandningen och rör om. Låt dra någon minut.
    3. Lägg upp på tallrik, och krydda med nymalen svartpeppar. Ringla yoghurten över pastan (½-1 dl per portion). Passar bra till stekt kött eller köttbullar.

    Liknande recept

    5
    45 min
    20
    1
    30 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben