Farm-Style Oatmeal Cookies

Serverar: 72 portioner

Lättgjorda och supergoda cookies!

Ingredienser

  • 3 3/4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk mald kanel
  • 250 g smör
  • 2 ½ dl strösocker
  • 1 ½ dl farinsocker, lätt packat
  • 1 ägg, lätt uppvispat
  • 1 tsk vaniljessens
  • 3 3/4 dl havregryn
  • 175 g pekannötter, hackade
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 180 grader.
    2. Blanda mjöl, bikarbonat och kanel i skål.
    3. Vispa smör, farinsocker och strösocker vitt och krämigt med evisp. Tillsätt ägget och vaniljessens och vispa så allt blir väl blandat. Tillsätt mjölblandningen och rör om. Vänd till sist ner havregrynen och de hackade pekannötterna, arbeta ihop en smidig deg. Vira in degen i plastfolie och låt den vila kallt i 1 timme.
    4. Forma valnötsstora bollar av degen. Lägg bollarna på bakpappersklädda plåtar med 5 cm mellanrum. Platta lätt till bollarna med en gaffel doppad i strösocker. Grädda kakorna i 10 minuter eller tills de är gyllenbruna. Flytta över kakorna till en bakrist då de är nygräddade.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben