Farmors bästa

Nu är vi i Norrland! Smaken är rik av svenska hjortron och bottnarna krispia som mandelflarn. Tårtan är allra godast om den får stå några timmar i kylen.

Ingredienser

  • Tårtbottnar
  • 100 g smör
  • 1 ½ dl finhackad sötmandel
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk Arla mjölk
  • 1 msk sirap
  • 4 dl Arla vispgrädde
  • Fyllning
  • 1 ½-2 dl frysta hjortron
  • 2 msk strösocker
  • Garnering
  • ½ dl hjortron
  • Instruktioner

    1. Bottnar: Sätt ugnen på 150°. Smält smöret i en kastrull och blanda ner resten av ingredienserna. Låt det koka upp. Rita 2 rundlar, ca 23 cm i diameter, på ett bakplåtspapper. Lägg pappret på en plåt. Klicka ut smeten i rundlarna och grädda dem i mitten av ugnen ca 15 min. Låt bottnarna svalna på galler. Vispa grädden till ett fast skum.
    2. Fyllning: Tina hjortronen och låt dem rinna av i en sil. Blanda med socker och rör till en ”sylt” mylta. Blanda myltan med hälften av grädden. Lägg ihop bottnarna med hjortrongrädde emellan.
    3. Garnering: Bred resten av grädden över tårtan. Garnera med hjortron. Tårtan är godast om den får stå några timmar i kyl eller över natten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben