Fårostgratinerad squash

Serverar: 2 portioner

Ingredienser

  • 500 g squash (2 normalstora)
  • salt
  • peppar
  • 1 tsk oregano
  • 100 g fårost
  • 1 dl färdig tomatsås på burk
  • matvete eller grovmald bulgur
  • Tid: 25 minuter
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 250 grader. Skiva squashen i halvcentimetertjocka skivor. Stek dem mjuka i lite olja i stekpanna, salta och peppra. Lägg över de stekta skivorna efter hand i en ugnseldfast form. Strö över oregano och smula fårosten överst. Gratinera högt uppe i ugnen 10 minuter. Koka under tiden matvete eller bulgur (förkokt vete). Grov bulgur behöver koka ca 10 minuter i dubbla mängden vatten. Värm tomatsåsen eller koka ihop en egen av lök, vitlök, tomatkross och kryddor. Ät squashen med såsen samt bulgur eller matvete.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben