Fasta köttbullar med kryddpeppar

Serverar: 5 portioner

Tid: 40 minuter

Julköttbullar med kryddpeppar Receptet gäller för 50 st Detta blir fasta och och lättstekta köttbullar

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • ½ dl ströbröd
  • 1½ dl vispgrädde
  • 2 msk riven gul lök
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 2-3 krm malen kryddpeppar
  • Smör till stekning
  • Instruktioner

    Blanda ströbröd med grädde. Låt det svälla 5-10 min. Blanda färsen med lök, ägg, salt och kryddpeppar. Tillsätt ströbrödsblandningen och rör tills färsen är smidig och väl blandad. Fukta händerna med kallt vatten och forma till jämna köttbullar. Stek dem några i taget, i smör. Skaka pannan så att de blir jämnt brynta. Sänk värmen när köttbullarna börjat få färg och stek tills de blir genomstekta, 5-10 min.

    Liknande recept

    4.5
    10-16
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben