Faster Annikas banankaka

En riktig smakbomb är denna saftiga banankaka med mandelmjöl, valnötter och lemoncurd. Glutenfri.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 2 dl socker
  • 50 g smör
  • 2 dl glutenfritt mjöl
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3-4 mogna bananer, mosade
  • Ca 1 dl valnötter
  • 2-3 msk lemon curd
  • Kokosflingor till kakformen
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa ägg och socker pösigt. smält smöret. Blanda de två mjölsorterna. Blanda mjölet med bakpulvret och rör ner det i äggsmeten tillsammans med det smälta smöret. Vänd ner de mosade bananerna och valnötterna. Klicka i några skedar lemon curd.
    3. Smörj och bröa en form med kokosflingor. Häll i smeten och baka i ugnen i ca 50-55 minuter.

    Liknande recept

    5
    1 h
    10-12
    1
    4.8
    1 h
    10
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben