Faster Jennies goda grovlimpa

Mycket goda.

Ingredienser

  • 2 ½ dl mjöl
  • 2 ½ dl dinkelmjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 3 dl rågsikt
  • 2 ½ dl rågkross
  • 1 1/3 dl vetegroddar
  • 1 tsk salt
  • 1 liter fil
  • 4 tsk bikarbonat
  • 2 dl brödsirap
  • (solrosfrön)
  • Instruktioner

    1. Blanda ner alla de torra ingredienserna med undantag för bikarbonaten. Blanda ner fil och bikarbonat, tillsätt sirapen och blanda samman med elvisp.
    2. Häll smeten i 2 smorda och bröade limp- eller sockerkaksformar (strö på lite solrosfrön om så önskas) och grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i 46-60 minuter. Stjälp upp limporna och låt dem svalna.
    3. Ett tips! Man kan även variera sig med olika fil- och yoghurtsorter .

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben