Fatosh (Libanesisk sallad)

Serverar: 4-6 portioner

Perfekt till sommarens alla grillningar.

Ingredienser

  • 2 st arabiskt pitabröd (mjukt tunnbröd går också bra)
  • 4 st fullmogna tomater i bitar
  • 1 st gurka i bitar
  • 3-4 st hackade salladslökar
  • 4 st skivade rädisor
  • ½-1 st paprika i bitar
  • 2 msk finhackad färsk persilja
  • 4 tsk finhackad färsk mynta eller 2 tsk smulad torkad mynta
  • 1 tsk salt
  • 1-2 st vitlöksklyftor (kan uteslutas)
  • 2 msk citronjuice (färskpressad) eller äppelcidervinäger
  • 3 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Grädda brödet i ugnen tills det är gyllenbrunt. Låt det svalna och bryt i bitar (2x3 cm) som läggs i en salladsskål.
    2. Lägg i grönsaker och örter. Krossa vitlöken fint med saltet i en mortel. Tillsätt vinäger el juice och olja och rör om väl. Häll dressingen över salladen och blanda allt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben