FAVORITER en liten mandelkaka

Serverar: 25-30 portioner

Smörkrämen går att smaksätta om man vill variera lite. När ni har bakat dessa, förstår ni varför jag kallar dom Favoriter

Ingredienser

  • 200 g skållad och mald mandel
  • 3½ dl florsocker
  • ½ tsk bakpulver
  • 2 äggvitor
  • Smörkräm
  • 2 st äggulor
  • 100 g smör el margarin
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl florsocker
  • Instruktioner

    1. Skålla och skala mandeln. Mal mandeln på mandelkvarn (fungerar ej med el då det blir för mycket olja som löser ut) den ska var torr. Vispa äggvitorna (ej för hårt). Blanda i mandeln och florsocker som blandas med bakpulver. Klicka ut små kakor (ca en tesked)på bakplåtsklädda plåtar (ca 25-30 st på varje plåt).
    2. Grädda i 200 grader, ca 5-10 minuter (ska vara ljusgula). Låt kakorna svalna. Lägg ihop två och två med smörkräm mellan. Förvara kallt. Jag brukar frysa in dom. Tinar medan kaffet koka

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben