Favoritlax

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Lax är aldrig fel och den här rätten är både enkel och super god.

Ingredienser

  • 1 kg laxfilé
  • 500 grovt salt
  • Peppar
  • 2 dl lätt créme fraiche
  • 1 liten burk stenbitsrom
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsform och täck botten med grovt salt. Lägg på laxfilén med skinnsidan uppåt och köttsidan ned i saltet. Ställ in fatet i ugnen i ca 20 min på 200 grader. Gör under tiden romsåsen genom att blanda den röda romen med crème fraichen. smaka av med salt och peppar. Ta ut fisken och vänd den försiktigt med hjälp av två stora stekspadar och borta av saltet med en brödpensel. Servera fisken med kokt poatis, såsen, kokt broccoli och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    enAnnan 24 mars 2008

    Enklaste godaste laxen! Killarna äter hur mycket som helst. Gjorde extra mycket så vi har till lunch imorgon. Idag blev det hasselbackspotatis och sallad till!

    kantomen 24 februari 2010

    Blev lite salt, jag gillar salt!! Frågan är om jag använde vel sorts salt, gick i alla fall inte att borsta bort det efter det att man tagit ut den ur ugnen? Problemet är ju lätt åtgärdat nästa gång, jag tar mindre salt!

    cattis08 28 februari 2010

    Hej, kul att du gillade laxen trots saltet :-) Jag vet inte vad du använde för salt. Men det ska vara grovt, gärna med runda korn. Det är lättast att borsta bort. Tips är att torka av laxen innan man lägger ner den i saltet också. Är ytan lite torrare från början fastnar inte saltet lika lätt. Lycka till nästa gång, Cattis08

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben