Favoritlax i ugn

Serverar: 4 portioner

Lättlagad lax som gillas av alla.

Ingredienser

  • Ca 1 kg hel laxsida
  • Salt
  • Citronpeppar
  • ½ dl hackad persilja
  • ½ dl hackad dill
  • 3 dl vispgrädde
  • Smör
  • Ca 100 g skalade räkor
  • Citronskivor
  • Instruktioner

    1. Tina djupfryst lax. Ta bort eventuella ben. Strö på salt och citronpeppar på köttsidan och lägg i en eldfast form med skinnsidan uppåt. Ställ in i ugn 200 grader i 25 minuter.
    2. Dra av skinnet och strö på salt, citronpeppar, dill och persilja. Slå på grädden och sätt in i ugnen 15 minuter. Garnera sedan med räkor och citronskivor. Servera med potatis alt pressad potatis och sallad. Kan förberedas till sista 15 minuterna i ugnen.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10
    4
    1 h 15 min
    4
    1
    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (1)

    Neta52 12 september 2015

    25 min i ugnen vsr lite för lång tid, laxen blev lite torr, men kanske var min bit tunnare än den som användes i receptet. I ingredienserna ingår smör, men det står ingenting om detta i receptet. Skulle man ha smort formen innan man skickade in den i ugnen eller ...? Jag använde inget smör. Väldigt enkelt, men gott recept, så jag ger det en 4.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben