Fest fin pannkaksrulle

Serverar: 6 portioner

Fredagsfavoriten! Fyll den med skinka, ost och tomater och servera en sallad till.

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 4 ägg
  • Fyllning
  • 3 msk smör
  • 4 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 3 msk finhackad basilika
  • 100 g tärnad skinka
  • 150 g cocktailtomater
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Topping
  • 1 1/2 dl riven ost
  • Cocktailtomater på kvist färsk basilika
  • Ugn 200 grader
  • Instruktioner

    1. Smält smör i en kastrull. Tillsätt mjöl och mjölk. Värm upp under omrörning tills smeten släpper grytans kanter. Ta kastrullen från plattan och vispa ner ett ägg i taget med en elvisp. Fördela smeten i en bakpappers- klädd långpanna. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 min. Ta ut från ugnen. Vänd upp botten på ett nytt bakpapper och dra av bakpappert som pannkakan gräddats på. Låt svalna.
    2. Fyllning: Smält smöret i en kastrull. Rör ner mjölet. Späd med mjölk och koka upp under omrörning. Tillsätt grädde och låt koka i ca 5 min. Tillsätt basilika, skinks och ost. Halvera tomaterna och vänd ner. Smaka av röran med salt och peppar. Bred ut stuvningen på pannkakan. Rulla samman från långsidan. Placera pannkakan i en bakpappersklädd långpanna med skarven neråt.
    3. Topping: Strö över riven ost. Gratinera i ca 10 min. Lägg in en klase cocktailtomater på kvist bredvid.
    4. Garnera rullen med cocktailtomater och basilika . Servera med sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben