Falufyllda pannkaksrullar

Går att äta som paket direkt, men även gott att gratinera i ugnen. Blir 12 pannkakor.

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 3 msk smält smör eller margarin
  • Fyllning
  • 400 g falukorv
  • 2 paprikor
  • 1 purjolök
  • 4 tomater
  • 3 msk tomatpuré
  • Salt
  • Peppar
  • 1 tsk basilika
  • 3 dl riven ost
  • För gratinering
  • 2 förpackningar Kelda ostsås
  • Riven ost
  • Instruktioner

    1. Ugn 250º.
    2. Lägg mjöl och salt i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa i resten av mjölken och äggen. Rör ner det smälta matfettet. Låt gärna smeten stå och svälla en stund.
    3. Hetta upp stekpannan och låt lite matfett smälta i den. Häll i pannkakssmet så det blir lite tjocka pannkakor. Låt smeten stelna på ovansidan. Vänd pannkakan och grädda andra sidan. Fortsätt tills smeten är slut. Det brukar bara behövas matfett till första pannkakan.
    4. Kärna ur och tärna paprikorna. Ansa och strimla purjolöken. Tärna tomater och korv.
    5. Fräs lök, paprika och korv i lite matfett tills paprikan mjuknar. Tillsätt tomattärningar och låt allt fräsa tills det mesta av vätskan har kokat in. Tillsätt tomatpuré och smaka av med salt, peppar och basilika. Låt röran kallna.
    6. Lägg ut pannkakorna och fördela korvröran ovanpå. Strö över riven ost. Vik in sidorna och rulla ihop till paket.
    7. Ska pannkakorna gräddas så lägg dem i smord eldfast form. Ringla över ostsås och strö lite riven ost ovanpå. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben