Passar på buffé eller som smårätt på kvällskvisten...
Ingredienser
Pannkakssmet
5 ägg
½ dl Dansukker Fibrex
6 dl mjölk
½ tsk salt
2 1/4 dl glutenfri mjölmix
Fyllning
1 kg räkor med skal
1 bunt dill
½ liten purjolök
3 dl kaffegrädde
1 msk maizenamjöl
Instruktioner
Ugn 200 grader.
Blanda fibrex, salt och mjölmix i en bunke. Vispa i hälften av mjölken. Tillsätt äggen och vispa till en slät smet. Blanda i resten av mjölken. Låt stå i 15 minuter.
Smöra en långpanna och häll i smeten. Grädda i ugnen i ca 30 minuter. Stjälp upp på ett bakplåtspapper.
Rensa räkorna. Skölj och hacka dillen. Skölj och finstrimla purjolöken. Blanda grädde och maizena i en kastrull och sjud tills det tjocknar. Lägg i purjolöken, dillen och räkorna och låt sjuda upp.
Bred ut fyllningen på pannkakan. Rulla samman.
Servera en fräsch sallad till.