Pannkaksrulle med räkor

Serverar: 4 portioner

Passar på buffé eller som smårätt på kvällskvisten...

Ingredienser

  • Pannkakssmet
  • 5 ägg
  • ½ dl Dansukker Fibrex
  • 6 dl mjölk
  • ½ tsk salt
  • 2 1/4 dl glutenfri mjölmix
  • Fyllning
  • 1 kg räkor med skal
  • 1 bunt dill
  • ½ liten purjolök
  • 3 dl kaffegrädde
  • 1 msk maizenamjöl
  • Instruktioner

    1. Ugn 200 grader.
    2. Blanda fibrex, salt och mjölmix i en bunke. Vispa i hälften av mjölken. Tillsätt äggen och vispa till en slät smet. Blanda i resten av mjölken. Låt stå i 15 minuter.
    3. Smöra en långpanna och häll i smeten. Grädda i ugnen i ca 30 minuter. Stjälp upp på ett bakplåtspapper.
    4. Rensa räkorna. Skölj och hacka dillen. Skölj och finstrimla purjolöken. Blanda grädde och maizena i en kastrull och sjud tills det tjocknar. Lägg i purjolöken, dillen och räkorna och låt sjuda upp.
    5. Bred ut fyllningen på pannkakan. Rulla samman. Servera en fräsch sallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben