En glutenfri bakelse eller kaka, går lätt att göra laktosfri.
Ingredienser
1/2 dl flytande fett
1 1/2 dl glutenfri mjölmix
5 dl mjölk
3 ägg, uppvispade
1 msk socker
Till syltgrädden
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl sylt
Instruktioner
ugn 225 grader
Sätt på ugnen och klä en ugnssäker form, 20x30 cm, med bakplåtspapper. Smörj också papperet för säkerhets skull så att du är säker på att pannkakan släpper underlaget.
Värm fettet i en kastrull och fräs samman med mjölmixen. Späd med mjölken i omgångar och låt koka samman.
Dra kastrullen från värmen och blanda i de uppvispade äggen och sockret.
Skrapa ned smeten i formen och grädda mitt i ugnen till lagom färg, 25-30 minuter. Låt pannkakan svalna av och stjälp upp den på fat.
Vispa grädden och blanda med sylten. Bred ut syltgrädden i ett jämnt lager över pannkakan och rulla ihop. Skär upp i bitar så som du ser på bilden.