Festbröd i långpanna med rödbeta och chèvre

Serverar: 1 portioner

Rödbeta och chèvre är en fantastisk smakkombination. Det här saftiga brödet blir lätt en favorit! Låt gärna brödet jäsa extra länge, 4-5 timmar är inga problem. Perfekt att sätta in i ugnen strax innan gästerna kommer.

Ingredienser

  • ½ paket jäst, 25 g
  • 3 dl ljummet vatten
  • ½ dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 stor rödbeta
  • 200 g chèvre
  • 2 msk hackad färsk timjan
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk flingsalt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Rör ut jästen med vatten och hälften av oljan i en bunke. Tillsätt mjöl och salt. Arbeta ihop till en kladdig deg. Platta ut degen i en inoljad ugnsform, ca 20x30 cm.
    3. Skiva rödbetan tunt med en mandolin eller osthyvel. Sprid ut rödbetor, smulad chèvre och hackad timjan på brödet. Låt jäsa i minst 1 ½ timme under bakduk.
    4. Ringla över resten av oljan, honung och flingsalt. Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter. Servera ljummen och nybakad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben