Festbröd i långpanna med rödbeta och chèvre
Rödbeta och chèvre är en fantastisk smakkombination. Det här saftiga brödet blir lätt en favorit!
Låt gärna brödet jäsa extra länge, 4-5 timmar är inga problem. Perfekt att sätta in i ugnen strax innan gästerna kommer.
Ingredienser
½ paket jäst, 25 g
3 dl ljummet vatten
½ dl olivolja
1 tsk salt
6 dl vetemjöl
1 stor rödbeta
200 g chèvre
2 msk hackad färsk timjan
1 tsk honung
1 tsk flingsalt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Rör ut jästen med vatten och hälften av oljan i en bunke. Tillsätt mjöl och salt. Arbeta ihop till en kladdig deg. Platta ut degen i en inoljad ugnsform, ca 20x30 cm.
- Skiva rödbetan tunt med en mandolin eller osthyvel. Sprid ut rödbetor, smulad chèvre och hackad timjan på brödet. Låt jäsa i minst 1 ½ timme under bakduk.
- Ringla över resten av oljan, honung och flingsalt. Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter. Servera ljummen och nybakad.
Liknande recept
Kommentarer (0)