Serveras med ris som blandats med tärnad mango och limeskal, plus lite sweet chilisås. Mums!
Ingredienser
2 limer
2 pressade vitlöksklyftor
½ dl olivolja
Salt
Peppar
4 kycklingfiléer
300 g basmatiris
1 mango
1 msk smör
1 dl sweet chilisås
Instruktioner
Tvätta limerna och skär av det yttersta skalet. Skär det i strimlor och ställ åt sidan.
Pressa ner limesaften i en skål med pressad vitlök och olivolja. Salta och peppra. Skär varje filé i tre delar och lägg den i marinaden. Låt stå svalt i 2 timmar.
Koka riset enl anvisn på förpackn. Skär mangon i tärningar och fräs den i matfettet. Rör ner mango och limeskal i riset.
Bryn kycklingfiléerna i en stekpanna tills de får fin färg. Lägg dem i en ugnsfast form och låt dem steka klart i ugnen i 175° ca 15 min. Trä ev upp på spett och servera med mangoriset och sweet chilisås.