Festfilé med lime och mango.

Serverar: 4 portioner

Tid: 2 timmar 30 minuter

Serveras med ris som blandats med tärnad mango och limeskal, plus lite sweet chilisås. Mums!

Ingredienser

  • 2 limer
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • ½ dl olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • 4 kycklingfiléer
  • 300 g basmatiris
  • 1 mango
  • 1 msk smör
  • 1 dl sweet chilisås
  • Instruktioner

    1. Tvätta limerna och skär av det yttersta skalet. Skär det i strimlor och ställ åt sidan.
    2. Pressa ner limesaften i en skål med pressad vitlök och olivolja. Salta och peppra. Skär varje filé i tre delar och lägg den i marinaden. Låt stå svalt i 2 timmar.
    3. Koka riset enl anvisn på förpackn. Skär mangon i tärningar och fräs den i matfettet. Rör ner mango och limeskal i riset.
    4. Bryn kycklingfiléerna i en stekpanna tills de får fin färg. Lägg dem i en ugnsfast form och låt dem steka klart i ugnen i 175° ca 15 min. Trä ev upp på spett och servera med mangoriset och sweet chilisås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben