Festfilè med madeirasås och ugnsbakad potatis

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Detta vill jag pröva. Låter gott med spännande fyllning.

Ingredienser

  • 600 g fläskfile
  • Salt
  • Peppar
  • 75 g bredbar leverpastej
  • 1 msk madeira
  • 75 g champinjoner,färsk eller burk
  • 1 gul lök
  • 1 paket bacon à 140 gr
  • 10 -12 potatisar
  • 2 morötter
  • 1 liten palsternacka
  • 1 vitlök
  • Salt
  • Olja
  • Till madeirasåsen
  • 1 shalottenlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 1/2 msk farinsocker
  • 1/2 dl vinäger
  • 1 dl madeira
  • 2 msk kalvfond
  • 2 dl vatten
  • 1/2 msk. potatismjöl
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Skär upp filén,platta ut,salta och peppra.Rör ut pastejen i madeira och bred på.Fräs lök och svamp i matfett,låt svala och bred på pastejen.Rullan samman filén och fäst med tandpetare.Bryn filén.Lägg den i eldfast form bryn i ugn i 200 gr 15-20 min. Skär potatis,palsternacka och morötter i klyftor.Halvera vitlöken.Lägg i braspanna strö över salt ovh olja..Ställ i ugnen i c:a 20 min..Höj värmen till225 gr och låt kött och grönsakaker steka ytteliggare 15 min. Till såsen fräses vitlök gul lök glansig.Häll i vinäger ovh vin och späd med kalvfonden.Sila såsen och red den med potatismjöl Smaklig spis!

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben