Festfin cheesecake med Baileys

Serverar: 8 portioner

En extra lyxig och festfin cheesecake med Baileys och jordgubbar.

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 100 g glutenfria digestivekex
  • 100 g glutenfria chokladcookies
  • Fyllning
  • 3 dl vispgrädde
  • 500 g Philadelphiaost
  • 2 dl florsocker
  • 3 msk Baileys
  • 100 g ljus choklad
  • Garnering
  • ½ liter jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Smält smöret. Finfördela kex och kakor i en matberedare. Häll i smöret och kör till en massa. Tryck ut den i en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter, så att bottnen täcks. Ställ kallt.
    2. Fyllning: Vispa grädden. Blanda Philadelphia och florsocker, använd elvisp. Blanda i likören. Vänd ner grädden.
    3. Bred ostfyllningen över bottnen i formen. Smält chokladen och bred den över ostfyllningen. Ställ kallt i 4-5 timmar, gärna över natten.
    4. Garnera med jordgubbar.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben