Festis-Magdas Syltkakor

Serverar: 50 portioner

En stor sats syltkakor, längder är snabbare att hantera än runda kakor, man får mer sylt per kaka och det räcker till många. Potatismjölet ger en trevlig sprödhet och sirapen gör att degen inte spricker lika lätt. Eget recept skapat genom att kombinera befintliga, huvudsakligen härifrån matklubben.se Ger omkring 150-200 kakor

Ingredienser

  • 500 g smör
  • 4 dl socker
  • 0,5 dl sirap
  • 10 dl vetemjöl
  • 2 dl potatismjöl
  • 3 msk vaniljsocker
  • 1 msk bakpulver
  • Sylt (på flaska är jättepraktiskt)
  • Instruktioner

    Vispa ihop rumsvarmt smör, socker och sirap. Blanda torrvarorna för sig och blanda i smörsmeten. Vispa med elvisp tills degen är smulig, fukta händerna något och knåda ihop degen. Dela in i 16 delar, rulla varje del till en längd (lagom för plåtens kortsida, 4 längder/plåt) och platta ut den med en kavel eller rundstav så du får en fördjupning i mitten. Lägg i sylt. Grädda i 200 grader, ca 10 minuter. Skär längderna i lagom breda diagonalsnittskakor direkt när de tas ur ugnen.

    Liknande recept

    4.5
    40 min
    15
    5
    4.9
    40 min
    10
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben