Syltkakor - diabetiker

Serverar: 18 portioner

Goda

Ingredienser

  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 4 msk Hermesetas lättströ
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g margarin, kallt och delat i små bitar
  • 100 g sockerfri hallon- eller aprikossylt
  • Instruktioner

    1. Arbeta snabbt ihop mjöl, Hermesetas lättströ, vaniljsocker och margarin tills blandningen liknar brödsmulor. Knåda försiktigt kakdegen tills ingredienserna har blandats ihop ordentligt. Ställ i kylen 1 timme.
    2. Sätt ugnen på 200 º. Dela degen i 18 delar och forma varje del till en rund, platt kaka. Gör en liten urgröpning i mitten och grädda kakorna i ugnen ca 10 minuter. Kakorna ska vara lite bleka i färgen. Klicka på sylt medan kakorna är varma.

    Liknande recept

    4.5
    40 min
    15
    5
    4.9
    40 min
    10
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben