Festlig cheesecake

Serverar: 4-6 portioner

Räktårta med ägg och krämig färskost.

Ingredienser

  • 200 g fullkornsrågbröd
  • 75 g smör
  • 2 gelatinblad
  • Skal och saft av 1 citron
  • 300 g färskost
  • 1 dl hackad dill
  • Garnering
  • 300 g skalade (750 g oskalade) räkor
  • 3 kokta ägg
  • 1 knippa rädisor
  • Dill
  • Citron
  • Instruktioner

    1. Mixa brödet i matberedare. Smält smöret och häll över det. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar botten, 24 cm i diameter. Ställ kallt minst 30 min.
    2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 10 min. Riv skalet från citronen och pressa ut saften i en kastrull, koka upp. Rör i gelatinet, rör tills det löser sig. Blanda med färskost, dill och citronskal.
    3. Bred blandningen över kavringsbottnen och ställ kallt några timmar.
    4. Garnering: Dekorera med räkor, klyftat ägg, finhackade rädisor, dill och citron.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben