Festlig fisksoppa

Serverar: 4 portioner

Nyttigt och gott.

Ingredienser

  • 300 g torskfilé
  • 300 g laxfilé
  • 300 g räkor med skal
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 fänkål
  • 1 röd paprika
  • 1 morot
  • 10 dl vatten
  • 3 fiskbuljongtärningar
  • 1 burk tomater, hela
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk dragon
  • 1 paket saffran
  • Kajennpeppar
  • Aioli (vitlöksmajonnäs)
  • 2 dl majonnäs
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • Instruktioner

    1. Börja med aiolin. Rör samman majonnäsen med pressad vitlök. Ställ aiolin åt sidan medan du gör soppan.
    2. Skala och hacka löken. Skala och finhacka vitlöken. Ansa fänkålen och skär den i tärningar. Skala och tärna moroten. Kärna ur och strimla paprikan.
    3. Fräs alla grönsakerna på svag värme i en stor kastrull, ca 10 minuter, utan att det får färg.
    4. Tillsätt vatten, buljongtärningar, tomater med sitt spad, grädde, timjan, dragon och saffran. Låt soppan småkoka på svag värme under lock ca 10 minuter.
    5. Skär fisken i jämnstora bitar. Skala räkorna. Hit kan du förbereda rätten och förvara allt kallt.
    6. Lägg ner fisken i kastrullen och låt soppan koka i ytterligare ca 3-5 minuter eller tills fisken är vit och ogenomskinlig. Lägg ner räkorna och låt dem bara bli varma, inte koka, då blir räkorna sega.
    7. Smaka av med kajennpeppar men var försiktig den är "het".
    8. Servera med en klick aioli.

    Liknande recept

    4.6
    4-6
    24

    Kommentarer (1)

    Haw 25 januari 2012

    Jättegod! Kommer jag absolut göra igen. Riktigt god och mustig. En bra bjudrätt!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben