Festlig kyckling och quinoagratäng

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Riktigt god gratäng

Ingredienser

  • 200 g quinoa
  • 200 g grillad kyckling i bitar
  • 200 g skalade räkor
  • 200 g champinjoner i skivor
  • 100 g finhackad purjolök
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 msk margarin
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • Salt
  • Peppar
  • 1 dl mellangrädde 27% fett
  • 1 dl gräddfil
  • 2 ägg
  • 200 gram cocktailtomater
  • Instruktioner

    Börja med quinoan. Skölj quinoan i varmt vatten. Koka quinoa enligt anvisningen på förpackningen. Fräs champinjoner, purjolök och vitlök i margarin i en stekpanna. Krydda med rökt paprikapulver, salt och peppar. Rör ner kyckling och skalade räkor. Bred ut den kokta quinoan i en smord ugnsfast form. Lägg på grönsaks- och kycklingröran. Vispa grädden. Blanda i gräddfil och äggulor. Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda försiktigt ner dem i grädd- och gräddfilsblandningen. Bred blandningen ovanpå grönsaks- och kycklingröran. Gratinera i 225 grader tills gratängen fått färg, det tar ca 10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben