Festlig pumpasoppa med getost och bacon

Hittade ett liknande recept på en annan sida, men det receptet kändes inte helt färdigt, så jag la till lite ingredienser och skrev om det lite. Det här är resultatet!

Ingredienser

  • 1 Butternut Squash (vintersquash)
  • 2 msk olivolja
  • 1 ½ gul lök
  • 1 l kallt vatten
  • 2 potatisar (mjölig sort)
  • 2 kycklingbuljongtärningar
  • 2 msk olja
  • 50 g smör
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peppar
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk muskotnöt
  • 2 dl grädde
  • 2 msk citronjuice
  • Till servering
  • Chevre
  • Knaperstekt bacon i bitar
  • Rostade pumpakärnor
  • Instruktioner

    1. Skala squashen och ta bort fröna. Skär den i grova kuber. Hacka löken, skär potatisen i grova bitar.
    2. Fräs den hackade löken i en gryta med olivolja och häll i squashbitarna, fräs i ca 5 min. Tillsätt spiskummin, muskotnöt och potatisen och fräs det i ca 5 min till. Tillsätt buljong, vatten, salt och peppar. Låt sjuda tills allt är helt mjukt ca 30-40 min. Ta av kastrullen från plattan och mixa soppan slät med en stavmixer. Blanda i grädden och citronjuicen i soppan och rör om.
    3. Servera gärna med lite smulad getost, pumpafrön och bacon bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Kenth Holmgren 6 oktober 2021

    Vi har ett problem med tolkning av ett recept. Min fru påstår att det skall vara en och en halv lök till receptet: Festlig pumpasoppa med getost och bacon medan jag påstår att det är bara en halv.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben