Festost paj

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

En god paj för ostälskare. Degen räcker till en stor paj eller 2 mindre.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 ½ dl grahamsmjöl
  • 1 tsk salt
  • 200 g smör
  • 1-2 msk vatten
  • Ostkräm/fyllning
  • 150 g riven Västerbottenost (alt. Prästost)
  • 1 burk kessella naturell ca 2 dl
  • 100-150 g Brieost
  • 200 g Philadelphiaost naturell
  • 5 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 krm kayennepeppar
  • Instruktioner

    1. Paj deg: Tärna smöret i mindre bitar, häll på salt och mjöl, kör i matberedare tills den precis går i hop till en deg. Späd med vattnet om degen verkar för torr. Låt degen vila i kylen 10 minuter gör under tiden fyllningen.
    2. Fyllningen: Rör i hop alla ingredienser till en jämn smet. Smaka av och krydda efter behag.
    3. Tryck eller kavla ut degen och klä pajformen. Förgrädda 8-10 minuter.
    4. Häll fyllningen i pajskalet och grädda i ugn på varm luft 175 grader eller vanlig ugn ca 225 grader i ca 35-45 minuter.
    5. Ät och njut med fräsch grönsallad. Passar som bufférätt.

    Liknande recept

    4.5
    1 h
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben