Festpirog med dragon

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Väldigt goda piroger med annorlunda smak.

Ingredienser

  • Deg
  • 25 g jäst
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk olja
  • ca 4 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 300 g köttfärs
  • 1 gul lök
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk soja
  • 1 1/2 tsk dragon
  • ca 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt salt och olja. Häll i mjölet och arbeta till en smidig deg. Låt degen jäsa övertäckt i 30 minuter.
    2. Hacka löken. Stek köttfärs och lök i en stekpanna. Tillsätt tomatpuré, soja, salt, peppar och dragon.
    3. Sätt ugnen på 225 grader. Kavla degen på mjölat bakbord till en stor oval kaka och lägg den på bakplåtspapper på en plåt. Lägg köttfärsröran på degen och strö över osten. Vik över degen över fyllningen och kläm till skarven. Pensla degen med uppvispat ägg och grädda pirogen långt ned i ugnen, ca 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben