Festpiroger.

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Av gårdagens rester kan man göra mycket spännande. Lite lantligt rejäla och mycket goda är de här pirogerna som innehåller både potatis och bröd.

Ingredienser

  • 4 smördegsplattor
  • Ca 2 dl kycklingkött, grillat el kokt
  • 2 kokta potatisar
  • Salt
  • Peppar
  • 2 skivor vitt bröd, gärna dagsgammalt
  • ½ dl hackad persilja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl riven grevéost
  • Pensling
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    Kavla ut smördegsplattorna till en kvadrat och skär ut rundlar med hjälp av en assiett. Hacka samman i matberedare kycklingkött, potatis, bröd och persilja, pressa i vitlök och kör några extra varv. Smaka av med salt och peppar. Lägg en klick av fyllningen på varje smördegsrundel. Toppa med riven ost och vik ihop. Tryck ihop kanterna ordentligt, pensla med lätt uppvispat ägg och gratinera i 250° ca 10 min.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    8-10
    5
    1 h 30 min
    12-14

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben