Ingredienser
Deg
2 dl vatten
50 g färsk jäst
100 g smör eller margarin
0,5 tsk salt
2 ägg
1 liter vetemjöl
Fyllning
800 g blandfärs eller fläskfärs
2 stora gula lökar
1 burk krossade tomater 400 g
3 pressade vitlöksklyftor
5 msk tomatpuré
1 köttbuljongstärning
Salt efter smak
Peppar efter smak
1,5 tsk italiensk salladskrydda
1,5 tsk basilika
1,5 tsk oregano
2 dl riven ost
50 g söndersmulad ädelost
2 dl riven ost
Smör eller margarin till stekningen
Till pensling av pajen
1 uppvispat ägg
Sås att servera till
3 dl gräddfil
1 dl crème fraice
2 pressade vitlöksklyftor
Salt efter smak
1,5 krm grovmalen svartpeppar
1,5 krm italiensk salladskrydda
Tillbehör
1 slanggurka
10-12 körsbärstomater