Fetafyllda cigarrer

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 30 minuter

Supersmarriga rullar att norpa med fingrarna!

Ingredienser

  • 1 paket filodeg
  • 4 msk olivolja
  • 4 msk smör
  • 400 gr fetaost
  • 1 msk torkad mynta
  • 1 gul lök
  • 1 dl hackad persilja
  • 1/2-1 tsk chilipulver
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    Skala och hacka löken fint. Rör ihop osten med lök, persilja,chilipulver och mynta. Smält smöret och blanda med olja. Arbeta med 2 filodegsplattor åt taget och låt de andra ligga kvar i paketet så att de inte torkar. Lägg två plattor ovanpå varandra och pensla med fettet emellan. Skär dem i kvadrater,ca 10 gånger 10 cm. Lägg en matsked fyllning i ena änden, vik in sidorna och rulla ihop till en cigarr. Vispa upp ägget, pensla rullarna och "klistra" ihop skarvarna. Gör likadant med resten av filopaketet. Grädda på smord plåt i 225 gr tills de är gyllenbruna, ca 15-20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben