Marockanska cigarrer

Serverar: 20 portioner

Filorullar med köttfärs och smak av kanel, ingefära och persilja.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • Olivolja till stekning
  • 750 g lamm eller nötfärs
  • 2 tsk kanel
  • ½ tsk kryddpeppar
  • 0,25 tsk mald ingefära
  • Vitpeppar
  • 1,25 dl hackad persilja
  • 5 ägg
  • 500 g filodeg
  • Smält smör
  • Instruktioner

    Hacka löken och bryn den i olivoljan. Tillsätt köttfärs och kryddor. Fräs alltsammans i 10-15 minuter tills köttfärsen är genomstekt. Tillsätt persiljan. Vispa upp äggen och häll över köttet. Låt allt bli varmt under omrörning. Låt svalna. Klipp filodegsarken i tre lika stora rektanglar. Lägg arken ovanpå varandra och vira in dem i en fuktig handduk. Pensla en degrektangel lätt med smält smör. Lägg en rågad tesked fyllning vid ena kortsidan. Vik in långsidorna och rulla ihop arket från kortsidan. Gör likadant med resten av fyllningen. Lägg rullarna på en bakpappersklädd plåt. Pensla med smält smör. Grädda i ugnen i 25-30 minuter, 150 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    robbz 26 juni 2009

    Smarrigt!! Jag som är en cigarr-entusiast... kan nu njuta av dom i matform också Tackar!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben