Marockanska färsbiffar med couscous

Serverar: 2 portioner

Kanel, kardemumma och ingefära ger annorlunda smak åt biffarna. Små bitar av squash i couscousen är krispigt och gott, ett alternativ är att riva den och sedan blanda ner den i couscousen.

Ingredienser

  • 250 g nötfärs, 10 % fett
  • 1 krm kanel
  • 1 krm kardemumma
  • 1 krm ingefära
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk olivolja
  • Tillbehör
  • 1½ dl couscous
  • 1½ dl vatten
  • ½ tsk salt
  • 1 squash, liten
  • 2 torkade aprikoser, i små tärningar
  • 1 paprika, strimlad
  • Instruktioner

    1. Koka upp vattnet och salt till couscousen och blanda ner både couscous och tärnad squash. Låt stå och svälla enligt angiven tid på paketet.
    2. Blanda färs och kryddor och forma färsen till biffar. Stek biffarna i olivoljan ca 2 minuter på varje sida. Servera med couscous, squash, aprikoser och paprika

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben