Fetaostfyllda kalvfärsbiffar med timjanrostad potatis och grönpepparsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

Superenkla och supergoda

Ingredienser

  • Biffarna
  • 500 g kalvfärs
  • 1 dl havregryn
  • 4 tsk potatismjöl
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk kalvfond
  • 1 gul lök
  • 1 ägg
  • 100 g fetaost
  • Persiljaknippe
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Smör
  • Grönpepparsås
  • 1 liten gul lök
  • Smör
  • 3 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 2 msk kalvfond
  • 1 dl Cognac
  • 1 dl Sambuca
  • 2 msk brun maizenaredning
  • 1,5 msk torkad grönpeppar, krossad
  • Timjanrostad potatis
  • 4 bakpotatisar
  • En kruka timjan
  • Olivolja
  • Havssalt
  • Instruktioner

    1. Potatisen Sätt ugnen på 220 grader. Klyfta potatisen, klipp timjan och blanda med olivoljan och salt. Sprid ut allt på ett bleck och skjuts in i ugnen.
    2. Biffarna Blanda havregryn, potatismjöl, mjölk och kalvfond i en bunke. Låt det stå och svälla i 5 minuter. Hacka persilja Tillsätt hackad lök,persilja, köttfärs, ägg, salt och peppar och arbeta samman till en smidig färs. Smula i fetaost och blanda runt.
    3. Forma färsen till biffar och stek dem i en stor stekpanna på medelvärme, ca 3 minuter per sida. Lägg biffarna på ett fat tills alla är stekta. Flytta sedan över alla biffar till stekpannan.
    4. Såsen: Fräs hackad lök i en kastrull med matfett tills löken blir blank. Slå på spriten. Tillsätt vatten, grädde, kalvfond och maizenaredning. Koka upp under omrörning. Krydda med krossad grönpeppar och smaka av med salt.
    5. Häll såsen över biffarna i stekpannan och låt sjuda några minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben